fbpx

Παρουσία της ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ στην Ημερίδα του ΣΕΑΜ

Η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ | Farming Solutions, ένα από τα σημαντικά γραφεία γεωργικών μελετών των νομών Πέλλας και Ημαθίας, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιάννη Βαΐδη σε Ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 στον χώρο της Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ομιλητές ήταν ο κ. Γιάννης Κολυβάς, γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο οποίος μίλησε για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2014 – 2020 και ο κ. Θύμιος Τσιατούρας, προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής ΠΑΑ – Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου, ο οποίος μίλησε για το παρόν και μέλλον των επενδυτικών προγραμμάτων για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Ο κ. Κολυβάς στην ομιλία του αναφέρθηκε στα σημαντικότερα σημεία της νέας ΚΑΠ και στις διαθέσιμες πιστώσεις των επιμέρους προγραμμάτων, οι οποίες παραμένουν περίπου ίδιες για τα Σχέδια Βελτίωσης και τους Νέους Αγρότες για την περίοδο 2014 – 2020.

Ο κ. Τσιατούρας, ο οποίος είχε και την μερίδα του λέοντος στις ερωτήσεις του κοινού, όπως ήταν φυσικό, είπε για τα τρέχοντα Σχέδια Βελτίωσης ότι το ποσοστό υλοποίησής τους είναι χαμηλό, καθώς από σύνολο 6.500 φακέλων, μόνο 1.000 φάκελοι έχουν ολοκληρωθεί, 1.500 φάκελοι είναι ενεργοί και βρίσκονται σε επεξεργασία και οι υπόλοιποι 4.000 φάκελοι δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί. Είπε, ακόμη, πως προτεραιότητα της Υπηρεσίας του είναι να διεκπεραιώνονται πρώτα τα αιτήματα πληρωμής και δευτερευόντως οι ενστάσεις και τα αιτήματα τροποποίησης. Παραδέχτηκε, επίσης, πως τα προβλήματα σε αυτά τα τελευταία Σχέδια Βελτίωσης είναι υπαρκτά αλλά προσπαθούν να τα λύνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος, αναφέρθηκε πως πρόθεση και σκέψη της Υπηρεσία του Υπουργείου είναι, στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, τα Σχέδια Βελτίωσης να είναι μια συνεχής ανοιχτή προκήρυξη όπου θα μπορεί ο καθένας όποτε το θελήσει να καταθέτει φάκελο. Με αυτόν τον τρόπο προσβλέπουν, ότι οι διαδικασίες έγκρισης και πληρωμής θα προχωρούν γρηγορότερα αφού οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες δεν θα φορτώνονται με χιλιάδες φακέλους μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο αλλά θα υποδέχονται και θα επεξεργάζονται τους φακέλους σταδιακά και με σταθερή ροή καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Ο κ. Βαΐδης, Γεωπόνος – Υπεύθυνος γεωργικών μελετών της «Λύσις», στο περιθώριο της Ημερίδας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τον κ. Τσιατούρα, για τα θέματα που αφορούν στα Σχέδια Βελτίωσης.

 

SEAM 6
20160523 155907
20141129 151722
SEAM 1

Η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ στην INTERPOMA 2020

Πιστή στο ραντεβού της με τα μεγάλα γεγονότα του αγροτικού χώρου, η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ θα δώσει και φέτος το παρών (έστω και διαδικτυακά λόγω των καταστάσεων!) στην μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση για το μήλο, την Interpoma, που θα διεξαχθεί από το Bolzano της Ιταλίας το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου 2020.

Read more

Βιώσιμη παραγωγή κερασιού από Bayer και ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ

Μια ολοκληρωμένη πρόταση παρουσίασε η Bayer σε συνεργασία με την εταιρία ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ | Farming Solutions στις 2 Μαρτίου στο χωριό Θαμνά Ροδόπης. Μεταξύ άλλων, δόθηκε έμφαση σε μονόκλωνα γραμμικά συστήματα διαμόρφωσης δένδρων Κερασιάς και στα πλεονεκτήματα των νέων συστημάτων που έγκειται στην αύξηση της παραγωγής, την καλύτερη ποιότητα του παραγόμενου...

Read more

Η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ στην Fruit Logistica Berlin 2017

Παρόντες στα μεγάλα γεγονότα και στις εξελίξεις του χώρου, η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ επισκεφτηκε την έκθεση "Fruit Logistica Berlin 2017" στις 8-10 Φεβρουαρίου.

Read more

Η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ στην INTERPOMA 2016

Πιστή στο ραντεβού της με τα μεγάλα γεγονότα, η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ | Farming Solutions έδωσε το παρών στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για το μήλο, την Interpoma, που διεξήχθη στο Bolzano της Ιταλίας το διάστημα 24-26 Νοεμβρίου 2016.

Read more

Παρουσία στην ενημέρωση Μελετητών από το Υπουργείο

Η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, έδωσε το παρόν σήμερα στην ενημέρωση που έγινε από την Ειδική Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ). Ο Υπεύθυνος του Τμήματος Γεωργικών Μελετών της ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ, Γιάννης Βαΐδης, βρέθηκε στην Αθήνα για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι, για τις...

Read more

Εκπαίδευση παραγωγών της ESCARCOM από την ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ

Στα πλαίσια εφαρμογής της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και της Συνεχούς Επιμόρφωσης των παραγωγών – προμηθευτών βιομηχανικού ροδάκινου της ESCARCOM, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία εκπαιδευτικό σεμινάριο σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας και έτυχε σπουδαίας ανταπόκρισης.

Read more

Η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ δίνει "Fresh Conference" στην έκθεση Freskon 2016

Πρωτοποριακή η "Fresher Conference" που διεξήχθη στις 23 Απριλίου 2016 στην Έκθεση Freskon στη Θεσσαλονίκη. Μια διαφορετική εκδήλωση, που ξεχώρισε για τη ζωντάνια και τη διαδραστικότητά της, καθώς σε αυτή συμμετείχαν, δια ζώσης, επιλεγμένο ακροατήριο και διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου, ως ομιλητές.

Read more

Η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ συμμετέχει στην AGROTICA 2016

Η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ συμμετείχε ως εκθέτης στην AGROTICA 2016, την μεγαλύτερη γεωργική έκθεση των Βαλκανίων. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε 28-31 Ιανουαρίου 2016, στον χώρο της ΔΕΘ-Helexpo, με μεγάλη επιτυχία. Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισε την έκθεση, θυμίζοντας ότι είναι το σημαντικότερο αγροτικό γεγονός των Βαλκανίων!

Read more

Συμμετοχή στην εκδήλωση "Αγρότης της Χρονιάς 2016"

Η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ συμμετείχε στην 7η απονομή βραβείων για τον Αγρότη Της Χρονιάς 2016 που διοργανώνει κάθε χρόνο η εφημερίδα Agrenda και η ιστοσελίδα Agronews. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Παραλία Κατερίνης το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Mediterranean Village. Στο πάνελ ομιλητών συμμετείχε με μια ξεχωριστή ομιλία για το μέλλον της γεωργίας ο Γεωπόνος-Εφαρμοστής Κώστας...

Read more

Παρουσία της ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ στην Ημερίδα του ΣΕΑΜ

Η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ | Farming Solutions, ένα από τα σημαντικά γραφεία γεωργικών μελετών των νομών Πέλλας και Ημαθίας, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιάννη Βαΐδη σε Ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 στον χώρο της Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Read more

Η Λύσις Συμβουλευτική στην Fruit Logistica – Messe Berlin

Η Λύσις Συμβουλευτική έδωσε το παρόν στην μεγαλύτερη έκθεση φρούτων και λαχανικών στον κόσμο, την «Fruit Logisica – Messe Berlin», που διοργανώνεται στο Βερολίνο και έλαβε χώρα φέτος στις 9-11 Φεβρουαρίου 2011.

Read more

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «2η Ετήσια Συνάντηση Συνεργατών» που διοργάνωσε η «Λύσις Συμβουλευτική»

Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η 2η ΕΣΣ που διοργάνωσε η Λύσις Συμβουλευτική. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Λύσις παρέθεσε δείπνο προς όλους τους στενούς της συνεργάτες.

Read more