fbpx

Ο Χρήστος Παπατραϊανός από την Άρνισσα, ο Αγρότης της Χρονιάς 2022

Αγρότης της Χρονιάς 2022

Ο 44χρονος αγρότης, Χρήστος Παπατραϊανός από την Άρνισσα, αναδείχθηκε «Αγρότης της Χρονιάς» για το 2022, παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον εκδότη της Agrenda, Γιάννη Πανάγο, στην τελετή βράβευσης του ομώνυμου θεσμού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, στο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη.   Τίποτα δεν ήταν εύκολο και τίποτα δεν χαρίστηκε...

Read more

Πρόγραμμα Νέων Αγροτών 2021

Πρόγραμμα Νέων Αγροτών 2021

Το μέτρο των Νέων Αγροτών προσφέρει στους νεοεισερχόμενους γεωργούς, ηλικίας κάτω των 41 ετών, ποσό ενίσχυσης που κυμαίνεται από 35.000€ έως 40.000€, για την έναρξη της γεωργικής τους δραστηριότητας. Οι υποψήφιοι του προγράμματος θα πρέπει να έχουν υποβάλει (ή να υποβάλουν) πρώτη φορά δήλωση ΟΣΔΕ 2021 (ή και προηγούμενες χρονιές...

Read more

Πρόγραμμα επιδότησης αρδευτικών συστημάτων

Πρόγραμμα επιδότησης αρδευτικών συστημάτων

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το πρόγραμμα αναμένεται να ανοίξει εντός του έτους.  Η επιδότηση φτάνει το 80% των δαπανών για τα φυσικά πρόσωπα και το 85% για τις συλλογικές επενδύσεις. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός δε μπορεί να υπερβεί αθροιστικά για όλες τις επενδύσεις: α) Τα 150.000 ευρώ για τις εκμεταλλεύσεις φυσικών και νομικών προσώπων...

Read more

Η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ | Farming Solutions, ένα από τα σημαντικά γραφεία γεωργικών μελετών των νομών Πέλλας και Ημαθίας, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιάννη Βαΐδη σε Ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 στον χώρο της Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ομιλητές ήταν ο κ. Γιάννης Κολυβάς, γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο οποίος μίλησε για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2014 – 2020 και ο κ. Θύμιος Τσιατούρας, προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής ΠΑΑ – Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου, ο οποίος μίλησε για το παρόν και μέλλον των επενδυτικών προγραμμάτων για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Ο κ. Κολυβάς στην ομιλία του αναφέρθηκε στα σημαντικότερα σημεία της νέας ΚΑΠ και στις διαθέσιμες πιστώσεις των επιμέρους προγραμμάτων, οι οποίες παραμένουν περίπου ίδιες για τα Σχέδια Βελτίωσης και τους Νέους Αγρότες για την περίοδο 2014 – 2020.

Ο κ. Τσιατούρας, ο οποίος είχε και την μερίδα του λέοντος στις ερωτήσεις του κοινού, όπως ήταν φυσικό, είπε για τα τρέχοντα Σχέδια Βελτίωσης ότι το ποσοστό υλοποίησής τους είναι χαμηλό, καθώς από σύνολο 6.500 φακέλων, μόνο 1.000 φάκελοι έχουν ολοκληρωθεί, 1.500 φάκελοι είναι ενεργοί και βρίσκονται σε επεξεργασία και οι υπόλοιποι 4.000 φάκελοι δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί. Είπε, ακόμη, πως προτεραιότητα της Υπηρεσίας του είναι να διεκπεραιώνονται πρώτα τα αιτήματα πληρωμής και δευτερευόντως οι ενστάσεις και τα αιτήματα τροποποίησης. Παραδέχτηκε, επίσης, πως τα προβλήματα σε αυτά τα τελευταία Σχέδια Βελτίωσης είναι υπαρκτά αλλά προσπαθούν να τα λύνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος, αναφέρθηκε πως πρόθεση και σκέψη της Υπηρεσία του Υπουργείου είναι, στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, τα Σχέδια Βελτίωσης να είναι μια συνεχής ανοιχτή προκήρυξη όπου θα μπορεί ο καθένας όποτε το θελήσει να καταθέτει φάκελο. Με αυτόν τον τρόπο προσβλέπουν, ότι οι διαδικασίες έγκρισης και πληρωμής θα προχωρούν γρηγορότερα αφού οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες δεν θα φορτώνονται με χιλιάδες φακέλους μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο αλλά θα υποδέχονται και θα επεξεργάζονται τους φακέλους σταδιακά και με σταθερή ροή καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Ο κ. Βαΐδης, Γεωπόνος – Υπεύθυνος γεωργικών μελετών της «Λύσις», στο περιθώριο της Ημερίδας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τον κ. Τσιατούρα, για τα θέματα που αφορούν στα Σχέδια Βελτίωσης.

 

SEAM 6
SEAM 1
20141129 151722
20160523 155907

2 Σημεία Εξυπηρέτησης

  1. Σκύδρα | Πάροδος Αγίου Γεωργίου 7
  2. Άρνισσα | Περιφ. δρόμος

banner 1

banner 2

banner 3