fbpx

Πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης (σύντομη περιγραφή)

Το πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης (Υπομέτρο 4.1), ήταν και είναι το απόλυτο επενδυτικό εργαλείο του αγρότη!
Θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια και χωρίς πολύπλοκους όρους, να εξηγήσουμε τι είναι, σε ποιους αφορούν και τι περιλαμβάνουν.

Ποιους αγρότες περιλαμβάνει;
Τα Σχέδια Βελτίωσης αφορούν σε όλους τους κατα κύριο επάγγελμα αγρότες, ηλικίας 18 - 60 ετών, που έχουν υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ.

Ποιο είναι το ποσοστό επιδότησης;
Η επιδότηση είναι πλέον 50% για όλους τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας και γίνεται 60% για τους νέους αγρότες και τους κατοίκους ορεινών περιοχών. Το ποσοστό ενίσχυσης παραμένει στο 60% ακόμα και αν κάποιος είναι ταυτόχρονα και νέος αγρότης και κάτοικος ορεινής περιοχής.

Μέχρι ποιο ύψος μπορεί να φτάσει το επενδυτικό σχέδιο;
Τα όρια του ύψους επένδυσης για τη φυτική & ζωική παραγωγή είναι από 10.000€ έως 300.000€ και υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει και τις 500.000€. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι, το ύψος επένδυσης καθορίζεται ουσιαστικά από την τυπική απόδοση της τελευταίας αίτησης ΟΣΔΕ. Στα συλλογικά σχήματα (ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμοί) το όριο είναι 500.000€ και υπό προϋποθέσεις 1.000.000€.

Ποιες δαπάνες επιδοτούνται;
Στο Σχέδιο Βελτίωσης περιλαμβάνεται και επιδοτείται οτιδήποτε αφορά στην γεωργική εκμετάλλευση, εκτός από το αγροτικό αυτοκίνητο και τα αρδευτικά συστήματα. Όταν λέμε οτιδήποτε, εννοούμε κτιριακά (αγροτική αποθήκη), γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ), παρελκόμενα, εξοπλισμό, δενδρύλλια, περιφράξεις, Η/Υ, αλλά και εγκαταστάσεις τυποποίησης και συντήρησης (ψυγεία). Τα αρδευτικά συστήματα θα προκηρυχθούν, ξεχωριστά, σε συμπληρωματικό πρόγραμμα. Όπως και στα προηγούμενα προγράμματα, δεν επιδοτείται ο ΦΠΑ, ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός και το ζωικό κεφάλαιο.

Υπάρχει όριο στον αριθμό ίππων του τρακτέρ;
Το μέγεθος του γεωργικού ελκυστήρα που “δικαιούται” ο κάθε υποψήφιος, είναι ανάλογο του μεγέθους και της δυναμικότητας της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Υπάρχουν στο πρόγραμμα κάποια σημεία “παγίδες” που πρέπει να προσεχθούν;
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα εξής:
1. Για να είναι επιλέξιμες οι δαπάνες και άρα να επιδοτηθούν, πρέπει τα τιμολόγια να εκδοθούν μετά την υποβολή του φακέλου!
2. Για να είναι επιλέξιμος ο γεωργικός ελκυστήρας και άρα να επιδοτηθεί, πρέπει το δελτίο ταξινόμησης και η άδεια κυκλοφορίας να μην απέχουν περισσότερο από 36 μήνες!
3. Για την υποβολή φακέλου απαιτείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα!

Αν σας ενδιαφέρει η ένταξή σας σε μελλοντικό πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε την σύντομη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος μας πατώντας ΕΔΩ, και εμείς θα σας ειδοποιήσουμε αμέσως μόλις προκηρυχθεί το πρόγραμμα!

Για περισσότερες πληροφορίες και μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση, καλέστε μας στα τηλέφωνα 2381089133 ή στείλτε μας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι γεωπόνοι της ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ, είναι έτοιμοι να σας υποδεχθούν με χαρά και να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Με τρία γραφεία σε Σκύδρα - Βέροια - Άρνισσα, είμαστε δίπλα σας κάθε στιγμή!

 © ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ
 Μεγαλώνουμε μαζί
 Σχεδιάζουμε το μέλλον

 

Πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης (σύντομη περιγραφή)

Το πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης (Υπομέτρο 4.1), ήταν και είναι το απόλυτο επενδυτικό εργαλείο του αγρότη! Θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια και χωρίς πολύπλοκους όρους, να εξηγήσουμε τι είναι, σε ποιους αφορούν και τι περιλαμβάνουν.

Read more

Πρόγραμμα Νέων Αγροτών (σύντομη περιγραφή)

Το Μέτρο των Νέων Αγροτών, προσφέρει στους νεοεισερχόμενους γεωργούς, ηλικίας κάτω των 41 ετών, ένα ποσό ενίσχυσης από 17.000€ - 22.000€ για την έναρξη της εκμετάλλευσης τους.

Read more

Πυκνές Φυτεύσεις

Η είσοδος στον 21ο αιώνα σηματοδότησε μια νέα εποχή, στην οποία η κατάργηση των εμπορικών συνόρων έγινε πραγματικότητα. Με άλλα λόγια, το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης έλαβε και λαμβάνει χώρα. Ένας από τους πρώτους τομείς που επηρέασε το φαινόμενο αυτό, ήταν η πρωτογενής παραγωγή, δηλαδή ο τομέας της γεωργίας. Σε αυτήν...

Read more

banner 1

banner 2

banner 3