fbpx

Πρόγραμμα Νέων Αγροτών (σύντομη περιγραφή)

Το Μέτρο των Νέων Αγροτών, προσφέρει στους νεοεισερχόμενους γεωργούς, ηλικίας κάτω των 41 ετών, ένα ποσό ενίσχυσης από 17.000€ - 22.000€ για την έναρξη της εκμετάλλευσης τους.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα έχουν υποβάλει πρώτη φορά δήλωση ΟΣΔΕ το έτος προκήρυξης του μέτρου και θα έχουν τις προϋποθέσεις να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα επαγγελματίες γεωργοί ενώ αναλαμβάνουν τη δέσμευση να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ.

Η διάρκεια του προγράμματος (και ουσιαστικά η δέσμευση) είναι από 3 έως 4 έτη. Μετά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου ο νέος γεωργός δεν αναλαμβάνει περαιτέρω υποχρεώσεις.

Το ποσό ενίσχυσης, το οποίο δεν συνδέεται με συγκεκριμένες δαπάνες, διαμορφώνεται ως εξής:

Βασικό ποσό ενίσχυσης τα 17.000 ευρώ το οποίο μπορεί να προσαυξάνεται αθροιστικά

  • κατά 2.500 ευρώ εφόσον η περιοχή μόνιμης κατοικίας των νέων γεωργών βρίσκεται σε περιοχές ορεινές ή μειονεκτικές ή σε μικρά νησιά (νησιά μέχρι και 3.000 κατοίκους πληθυσμό) ή συνδυασμό αυτών των κατηγοριών περιοχών και
  • κατά 2.500 € για ζωική παραγωγική κατεύθυνση (στη μελλοντική κατάσταση) της εκμετάλλευσης.

Συνεπώς το ποσό ενίσχυσης διαμορφώνεται, ανάλογα με τους ανωτέρω συνδυασμούς από 17.000 ευρώ έως 22.000 ευρώ.

Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση καταβάλλεται με την ένταξη του νέου γεωργού στο μέτρο και είναι το 70% της συνολικής ενίσχυσης, ενώ η δεύτερη και τελική πληρωμή για το υπόλοιπο 30% καταβάλλεται με την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου και των δεσμεύσεων.

Αν σας ενδιαφέρει η ένταξή σας σε μελλοντικό πρόγραμμα Νέων Αγροτών, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε την σύντομη φόρμα μας πατώντας ΕΔΩ, και εμείς θα σας ειδοποιήσουμε αμέσως μόλις προκηρυχθεί το πρόγραμμα!

  © ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ
  Μεγαλώνουμε μαζί
  Σχεδιάζουμε το μέλλον

Πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης (σύντομη περιγραφή)

Το πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης (Υπομέτρο 4.1), ήταν και είναι το απόλυτο επενδυτικό εργαλείο του αγρότη! Θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια και χωρίς πολύπλοκους όρους, να εξηγήσουμε τι είναι, σε ποιους αφορούν και τι περιλαμβάνουν.

Read more

Πρόγραμμα Νέων Αγροτών (σύντομη περιγραφή)

Το Μέτρο των Νέων Αγροτών, προσφέρει στους νεοεισερχόμενους γεωργούς, ηλικίας κάτω των 41 ετών, ένα ποσό ενίσχυσης από 17.000€ - 22.000€ για την έναρξη της εκμετάλλευσης τους.

Read more

Πυκνές Φυτεύσεις

Η είσοδος στον 21ο αιώνα σηματοδότησε μια νέα εποχή, στην οποία η κατάργηση των εμπορικών συνόρων έγινε πραγματικότητα. Με άλλα λόγια, το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης έλαβε και λαμβάνει χώρα. Ένας από τους πρώτους τομείς που επηρέασε το φαινόμενο αυτό, ήταν η πρωτογενής παραγωγή, δηλαδή ο τομέας της γεωργίας. Σε αυτήν...

Read more

banner 1

banner 2

banner 3