fbpx
Αγρότης της Χρονιάς 2022

Ο Χρήστος Παπατραϊανός από την Άρνισσα, ο Αγρότης της Χρονιάς 2022

Ο 44χρονος αγρότης, Χρήστος Παπατραϊανός από την Άρνισσα, αναδείχθηκε «Αγρότης της Χρονιάς» για το 2022, παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον εκδότη της Agrenda, Γιάννη Πανάγο, στην τελετή βράβευσης του ομώνυμου θεσμού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, στο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη.

agrotis-xronias-arnissa.jpg
 
Τίποτα δεν ήταν εύκολο και τίποτα δεν χαρίστηκε στον κ.  Παπατραϊανό. Από τον πατέρα του, παρέλαβε 200 στρέμματα που καλλιεργούνταν με σιτηρά, τριφύλλια, καλαμπόκια. Όμως, η κτηνοτροφική δραστηριότητα άρχισε να ατονεί στην ευρύτερη περιοχή της Άρνισσας, εκεί δηλαδή όπου ζει και δραστηριοποιείται ο Χρήστος Παπατραϊανός κι έτσι άρχισε η καθοριστική στροφή της εκμετάλλευσης προς τα δέντρα. Η επιμονή του να δίνει σημασία στην λεπτομέρεια χωρίς να απομακρύνεται από το όραμά του, τον κατατάσσει σήμερα στους κορυφαίους μεταξύ των καλλιεργητών οπωροφόρων.
 

Σήμερα, καλλιεργεί πάνω από 400 στρέμματα οπωρώνα, εκ των οποίων τα 220 είναι αφιερωμένα στο μήλο.

Εκτός από τα μήλα, για τα οποία έχουν δοκιμαστεί δεκάδες κλώνοι και καλλιεργούνται σε πάνω από 10 διαφορετικές ποικιλίες, δείχνει την ίδια φροντίδα για 100 στρέμματα κεράσια και άλλα 100 στρέμματα με βιομηχανικά ροδάκινα.

Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του. Οι μισές εκτάσεις είναι καλυμμένες με αντιχαλαζικά δίχτυα και μέσα στα επόμενα χρόνια, θα καλυφθούν και τα υπόλοιπα 200 στρέμματα. Είναι ενταγμένος στο Κομφούζιο, ενώ συμπληρωματικά οι οπωρώνες που είναι γεμάτοι με παγίδες παρακολουθούνται συστηματικά, ώστε οι ψεκασμοί να γίνονται στοχευμένα και στην ώρα τους.

Σημαντική καινοτομία, στην καλλιέργεια μήλων είναι και το χημικό αραίωμα με το οποίο έχει περιορίσει σχεδόν 60% τα εργατικά κόστη της εκμετάλλευσης. Η γεωργική του εκμετάλλευση προσεγγίζει έναν κύκλο εργασιών της τάξεως των 700.000 ευρώ.

Έξι τρακτέρ εφοδιασμένα με όλα τα απαιτούμενα παρελκόμενα και τρία φορτηγά αποτελούν τον μηχανοκίνητο στόλο του Χρήστου Παπατραϊανού. Αυτήν την στιγμή φτιάχνεται ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για να στεγάζονται τα μηχανήματα και τα εργαλεία της δουλειάς του. Στα σχέδιά του επίσης, σε ορίζοντα 5ετίας θα έχει χτιστεί ψυγείο και συσκευαστήριο, έτσι ώστε να βάλει δική του ετικέτα στην παραγωγή του και να διαθέτει επώνυμα τα προϊόντα του στην αγορά.

Στην ευχαριστήρια ομιλία του, ο Αγρότης της Χρονιάς, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εταιρία ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ, με την οποία συνεργάζεται τα τελευταία 11 χρόνια και η οποία του παρέχει μια πλήρη και ολοκληρωμένη υποστήριξη: από το Πρόγραμμα φυτοπροστασίας-λίπανσης, την Προμήθεια γεωργικών εφοδίων, την Εφαρμογή και Παρακολούθηση χημικού αραιώματος και κομφούζιο, την Καθοδήγηση για τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες, μέχρι την Υποστήριξη σε όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα (Σχέδια Βελτίωσης, Αντιχαλαζικά, ΟΣΔΕ, κτλ…)

Ο Χρήστος Παπατραϊανός, είναι ο Αγρότης της Χρονιάς για το 2022.

  

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό βίντεο

 

Ο Χρήστος Παπατραϊανός από την Άρνισσα, ο Αγρότης της Χρονιάς 2022

Ο 44χρονος αγρότης, Χρήστος Παπατραϊανός από την Άρνισσα, αναδείχθηκε «Αγρότης της Χρονιάς» για το 2022, παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον εκδότη της Agrenda, Γιάννη Πανάγο, στην τελετή βράβευσης του ομώνυμου θεσμού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, στο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη.   Τίποτα δεν ήταν εύκολο και τίποτα δεν χαρίστηκε...

Read more

Νέοι Αγρότες 2014 | Ξεκινούν τα μαθήματα

Με καθυστέρηση πολλών μηνών ξεκινάει η κατάρτιση των Νέων Αγροτών του 2014. Εκταμιεύτηκαν, τελικά, τα χρήματα που απαιτούνται για την χρηματοδότηση των μαθημάτων και τώρα πρέπει να υλοποιηθούν οι καταρτίσεις όλων των Ν.Αγροτών 2014 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2017.

Read more

Παράταση έως τις 23 Δεκεμβρίου οι Νέοι Αγρότες

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενες αναρτήσεις, η παράταση στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, ήταν θέμα χρόνου. Σε αναμονή, λοιπόν, της υπογραφής της παράτασης από τον Υπουργό, η οποία θα είναι μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2016.    

Read more

Νέοι Αγρότες 2016 | Παράταση, πέναλτι, δοκάρι και...

Η παράταση και το μεγάλο ενδιαφέρον για το Μέτρο 6.1 "Νέοι Γεωργοί", τα συμπεράσματα της ενημέρωσης των Γεωπόνων Μελετητών Βορείου Ελλάδος.

Read more

Εκτός οι "βιαστικοί" Νέοι Αγρότες όσο αργεί η Προκήρυξη του Προγράμματος

Αποδεικνύεται πολύ ορθή η απόφαση της ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ να μη βιαστούν να εγγραφούν στο μητρώο αγροτών οι υποψήφιοι Νέοι Αγρότες! Το ρεπορτάζ του agronews.gr το επαληθεύει!

Read more

Παράταση για τις αιτήσεις πληρωμής στα Σχέδια Βελτίωσης ως το Σεπτέμβρη του 2017

Η 10η Σεπτεμβρίου του 2017 ορίστηκε από τις διαχειριστικές αρχές των Προγραμμάτων, ως η ημερομηνία κατάθεσης του τελευταίου αιτήματος (αποπληρωμή) για τα Σχέδια Βελτίωσης της πρόσκλησης του 2011.

Read more

Ξεδιαλύνει το τοπίο με τα Σχέδια Βελτίωσης

Τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν οι αγρότες για την καθετοποίηση των αγροτικών τους εκμεταλλεύσεων με τη δημιουργία μικρών μεταποιητικών μονάδων θα δίνουν τα υπό διαβούλευση νέα Σχέδια Βελτίωσης (Μέτρο 121) του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013.

Read more

Ποιο είναι το προφίλ του νέου Αναπτυξιακού Νόμου

Μεγαλύτερα ποσοστά ενίσχυσης για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τέσσερις( αντί τριών προηγουμένως) ζώνες και προκηρύξεις ανά εξάμηνο (αντί για όλη τη διάρκεια της χρονιάς) είναι οι σημαντικότερες αλλαγές στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Μάιο.

Read more

Νέα Αγορανομική Διάταξη για την Ιχνηλασιμότητα κατά το Εμπόριο Νωπών Οπωρολαχανικών – Τήρηση Βιβλίου Ιχνηλασιμότητας

Προκειμένου για τα συσκευαστήρια της χώρας και για χονδρεμπόρους ή λιανοπωλητές, άσχετα αν οι τελευταίοι διαθέτουν δικό τους συσκευαστήριο ή όχι, θεσπίζονται οι κατωτέρω υποχρεώσεις :  -Τηρούν και ενημερώνουν βιβλίο με τον τίτλο « ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΝΩΠΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ » δεόντως θεωρημένο από την αρμόδια Υπηρεσία Εμπορίου της Ν.Α. , όπου ανήκει...

Read more

Υπογράφτηκε η ΚΥΑ για την έγκριση όλων των Νέων Αγροτών και τα Νέα Ποσά Ενίσχυσης

Με την έγκριση πιστώσεων ύψους 155 εκατ. ευρώ, αντί των 160 εκατ. ευρώ που είχε πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώσει το υπουργείο, υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ρύθμισης για την ένταξη στο πρόγραμμα της «Εγκατάστασης Νέων Αγροτών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ). Θα ενταχθεί το σύνολο...

Read more

Τελευταία σε απορροφήσεις κονδυλίων η Ελλάδα με 11,9% έναντι 27% που είναι ο μέσος όρος

Προβληματισμό προκαλούν τα αποτελέσματα έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και φέρουν την χώρα μας μεταξύ των τελευταίων κρατών μελών σε απορροφήσεις κονδυλίων για την εφαρμογή της πολιτικής της συνοχής στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς).

Read more

Νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 275 εκατ. ευρώ

Τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 275 εκατ. ευρώ, παρουσίασε τη Μεγάλη Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη. Υπό τον τίτλο «Ελληνική Μεταποίηση 2010», η υπουργός παρουσίασε τέσσερις νέες δράσεις που όπως είπε, θα φέρουν 275 εκατ. ευρώ στην αγορά και αφορούν την ενίσχυση...

Read more

Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» για ιδιοκτήτες ακινήτων

Στα 200 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ' οίκον» που ανακοινώθηκε χθες και αναμένεται να ξεκινήσει από τον Iούνιο. Aπευθύνεται σε κατοικίες κύριας χρήσης με οικοδομική άδεια πριν την 1/1/1980 που βρίσκονται σε περιοχή με τιμή ζώνης κάτω των 1.500 ευρώ/τ.μ. και προβλέπει τρεις εναλλακτικές επιδοτήσεις για...

Read more

Σε δημόσια διαβούλευση η ΚΥΑ για τα Σχέδια Βελτίωσης Δ' ΠΠ πριν υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή, 19/3/2010, έχει τεθεί το Σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για το πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης, ώστε μετά να οδηγηθεί στα γραφεία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για να υπογραφεί.

Read more

Εξετάζεται μίνι πακέτο για σιτηρά, ροδάκινα, ντομάτα

Εθνικούς πόρους που θα χρηματοδοτήσουν  ένα «μίνι πακέτο στήριξης» προϊόντων όπως τα σιτηρά, το ροδάκινα και η βιομηχανική ντομάτα, δείχνει να αναζητά η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Read more

Εντάσσονται όλοι οι Νέοι Αγρότες!

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντάσσεται στους δικαιούχους του Μέτρου των Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ) το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια ένταξης.

Read more

banner 1

banner 2

banner 3